Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Hadiah Sastera : Persoalan Tatabahasa Melayu

Persoalan Tatabahasa Melayu

PDFEmail
Buku ini terdiri daripada beberapa tajuk yang berkisar pada persoalan tatabahasa bahasa Melayu daripada aspek penggunaannya.
persoalan tatabahasa melayu
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 24.60
Salesprice with discount: RM 20.91
Harga Jualan: RM 20.91
Sales price without tax: RM 24.60
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

Tatabahasa tidak bersifat statik. Oleh itu, banyak aspek tatabahasa tidak dapat dihuraikan dalam buku tatabahasa. Persoalan tatabahasa akan timbul baik dari segi penggunaan umum ataupun dalam pembelajaran bahasa.

          Menyedari bahawa tiada buku tatabahasa yang sempurna, ada aspek tatabahasa yang perlu dijelaskan dan diselesaikan, maka penghasilan buku ini bertujuan memberikan pedoman dan bimbingan penggunaan tatabahasa bahasa Melayu daripada aspek penggunaannya.

          Persoalan penggunaan kata dan ayat berdasarkan tatabahasa menjadi perbincangan dengan mengaitkannya dengan huraian penahu serta dijelaskan penggunaannya yang sebenar dan tepat. Huraian, penjelasan dan bahasan terhadap aspek tatabahasa yang dibincangkan dalam buku ini akan merungkaikan kekesutan dan menyumbang terhadap pemahaman terhadap tatabahasa.

          Buku ini sesuai dijadikan rujukan kepada para pencinta bahasa, pensyarah, guru, pelajar IPT dan pelajar sekolah bagi memahami dan dapat menggunakan bahasa Melayu dengan tepat, jelas dan matang.

 

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

penilaian dampak sosial
Penilaian Dampak Sos...
Harga: RM 28.00
Sekarang: RM 23.80

malaysia 1945-2000
Malaysia 1945-2000...
Harga: RM 28.00
Sekarang: RM 23.80

jendela menghadap jalan
Jendela Menghadap Ja...
Harga: RM 24.00
Sekarang: RM 20.40

cermin belakang
Cermin Belakang...
Harga: RM 35.00
Sekarang: RM 29.75