Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Hadiah Sastera : Bayang di Tirai Belulang

Bayang di Tirai Belulang

PDFEmail
Buku ini menyelami falsafah peribadi unggul melalui watak Anoman dan Gatotkaca yang dihidupkan daripada lagenda wayang kulit dan diasosiasi dengan watak kehidupan realiti.
bayang di tirai belulang
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 24.00
Salesprice with discount: RM 20.40
Harga Jualan: RM 20.40
Sales price without tax: RM 24.00
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan
Buku ini merupakan karya yang telah dinobatkan sebagai pemenang Hadiah sastera Kumpulan Utusan 2008 yang memuatkan sembilan buah cerpen, Sembilan buah puisi, dan masing-masing satu kajian rencana sastera. Karya-karya tersebut mengangkat pelbagai jenis isu semasa yang menyangkut hal-ehwal politik, pembangunan, warisan, gejala social dan kekacauan emosi.

Antara cerpen yang terkandung dalam buku ini ialah, Di Alam Barzakh, Senapang, Dia Dari Penjuru tahun Lalu, Walinong Sari dan lain-lain lagi. Bagi puisi pula ialah Parut Tanda Tanya di Tubuh Merdeka, Potret Lima Puluh Tahun, sepotong Cinta di Dunia Angin, Sang Semut dan lain-lain lagi.

 

Penghasilan cerpen dan puisi yang bernilai tinggi dengan penghantaran bahasa yang menerapkan cirri-ciri pemuisian berseni tidak sahaja memberi laluan kepada keadaan katarsis, malah puisi itu juga dapat bertindak menyedarkan khalayak daripada igauan di siang hari. 

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

krisandra  cinta yang lara
Krisandra & Cinta Ya...
Harga: RM 22.00
Sekarang: RM 18.70

dakwah dan etika politik di malaysia
Dakwah Dan Etika Pol...
Harga: RM 25.00
Sekarang: RM 21.25

psikologi pembelajaran
Psikologi Pembelajar...
Harga: RM 40.00
Sekarang: RM 34.00

lets make pineapple jam
Let's Make Pineapple...
Harga: RM 4.00
Sekarang: RM 3.40